5 redenen waarom de hond uitlaten goed voor je is! 

Wist je dat je hond uitlaten niet alleen goed voor de hond is maar ook voor jou? Veel mensen zien de hond uitlaten als iets wat gedaan moet worden zonder er echt van te genieten. En kiezen daarom bijvoorbeeld voor een hondenuitlaatservice. In deze blog lees je 5 redenen waarom de hond uitlaten ook goed voor jou is. Win-win dus! 

Reden 1: Quality time met de hond 

Tijdens het wandelen ben je alleen even met je hond en ben je er samen op uit. Jij en de hond kunnen lekker spelen en elkaar in de gaten houden. Hierdoor versterkt jullie band. Of het nou je eigen hond is of een leenhond.  

Reden 2: Je bent buiten in de natuur 

Tijdens het wandelen ben je even lekker in de natuur. Een wandeling met de hond kan lekker je (thuiswerk)dag even breken. Even niet achter een scherm maar lekker de natuur in. En aangezien zitten het niewe roken is, is wandelen in de natuur een goede bezigheid.  

Reden 3: Het sociale aspect 

Met je hond wandelen kun je alleen doen maar ook met meerdere mensen. Op deze manier geef je een andere invulling aan het wandelen met de hond. En als je alleen met de hond gaat wandelen bestaat er een grote kans dat je andere mensen tegenkomt die ook met de hond aan het wandelen zijn. Op deze manier kun je gezellig een kletspraatje houden met een buurtgenoot of iemand anders. Zo kunnen tijdens een wandeling zelfs vriendschappen ontstaan. 

Reden 4 Voor wandelen is weinig nodig 

Met de hond wandelen kost een halfuur tot een uur tijd per dag, voor de rest heb je alleen een halsband voor de hond nodig en je bent klaar om te wandelen. Eventueel heb je een goede jas en een goed paar wandelschoenen nodig waarmee je de verschillende weersomstandigheden in Nederland kunt trotseren.  

Reden 5: De gezondheidsredenen zijn te veel om op te noemen 

Wandelen is goed voor je gezondheid. Het is goed voor je hart, bloedvaten en longen. Door een flinke wandeling te maken met je hond zit je sneller aan de 10.000 stappen per dag. Daarnaast zorgt wandelen voor sterke botten en kraakbeen. De kans op blessures is afhankelijk van het terrein waar je je begeeft maar deze is vrijwel nihil. Tot slot is en wandeling ook goed voor je mentale gezondheid. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *