Halloween Cup 2016: de griezeligste dogfrisbeewedstrijd ever!

buddy-wow-cropped
Op zondag 30 oktober 2016 organiseert Amazing Frisbee Dogs voor het 7e jaar op rij de succesvolle internationale dogfrisbeewedstrijd; namelijk The Halloween Cup 2016. Dit unieke spektakel wordt gehouden op de locatie Manege Meulendijks, Strabrechtseheideweg 6 te Geldrop/Heeze. Het thema van de wedstrijd is Halloween waarbij alle deelnemers verkleed zijn in prachtige outfits en hun show zo spooky en creepy mogelijk maken. Bijna 100 deelnemers uit diverse landen zullen de competitie aangaan en fantastische shows laten zien met hun “vliegende honden”.

Dogfrisbee is een leuke dynamische hondensport, 15 jaar geleden overgewaaid uit Amerika en snel groeiende in Nederland. Het is een sport/spel dat voor iedereen en iedere hond geschikt is, mits op eigen niveau beoefend. Tijdens de Halloweencup van de Amazing Frisbee Dogs laten alle deelnemers op een spectaculaire manier de bezoekers ervaren hoe je op een leuke en interactieve manier met je hond deze sport kunt beoefenen, en dat allemaal gehuld in een fantastische Halloweensfeer!

Dogfrisbee bestaat uit 2 disciplines nl. Freestyle en Throw & Catch. Freestyle is een spel waarbij de handler ca 7 frisbees gebruikt en een hele afwisselende routine met de hond maakt gedurende ca. 2 minuten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het lichaam van de handler door de hond die bijvoorbeeld springt over het lichaam of afzet op het lichaam (rug, benen, buik, borst, voeten etc). Bij dit spel zijn de deelnemers in verschillende klasses ingedeeld te weten; puppy’s, junioren, jonge honden, starters, advance en hoofdklasse. Daarnaast is er nog een Pairs competitie waarbij er 2 handlers en 1 hond een show neer zullen zetten.
Het 2e spel is het apporteerspel Throw & Catch. De handler gooit de frisbee zo ver mogelijk op afstand en de hond moet de frisbee kunnen vangen en weer terugbrengen bij de handler.

Wij nodigen u uit als toeschouwer van The Halloween Cup, de entree is gratis!. Start van de wedstrijd is 09.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Het wordt een fantastisch schouwspel!

Voor meer informatie over de Halloween Cup of over de sport Dogfrisbee kunt u op de website www.amazingfrisbeedogs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *