Hondenverzorging - spelende hond

5 tips voor het verzorgen van je hond

De hond is de trouwe vriend van het gezin. Een goede verzorging van je huisdier is daarom van belang. Net als bij de mens, leeft een hond gezonder en langer bij de juiste verzorging. We geven je 5 tips hoe je ervoor zorgt dat je hond gezond leeft.

1. Voeding

Uiteraard is de juiste voeding en hoeveelheid van belang. Geef je een hond te vaak ongezond of te veel eten, zal dit net als bij de mens zichtbaar worden. De vacht wordt minder, en de hond komt moeilijk vooruit door overgewicht. Wat kan lijden tot klachten aan de poten. Op de juiste tijden de juiste brokken en vlees zorgt voor de benodigde vitaminen.

2. Vacht

Voeding heeft invloed op de vacht, maar ook goede verzorging van de hondenharen zorgt voor een schone en gezonde vacht. Een hond mag graag buiten ravotten, wat zorgt dat er vaak vuil en parasieten in de vacht achterblijven zitten. Daarvoor dient de hond regelmatig met een speciale hondenshampoo gewassen te worden. Belangrijk dat je hier speciale shampoo voor honden voor gebruikt en geen shampoo die je zelf ook gebruikt. In tegenstelling tot mensenshampoo is de PH-waarde van de hondenshampoo afgestemd op de vacht van de hond. Dit zorgt voor een gezonde, stralende vacht.

3. Gebit

Net als bij de mens is het goed onderhouden van het gebit van de hond ook erg belangrijk. Hiervoor heb je speciale hulpmiddelen om tandsteen te verwijderen en de tanden te beschermen tegen ontstekingen en tandbederf. Naast gebitsproblemen, levert slecht onderhoud ook nog een vieze adem op. En zeg nou eerlijk, daar zit je toch niet op te wachten?

4. Oren

De oren zijn voor honden erg belangrijk. Zo kan een hond in vergelijking met een mens op veel hogere en lagere frequenties geluiden horen. Belangrijk is daarom de oren van een hond regelmatig te reinigen. Hier heb je speciale oorreiniger hond voor.

5. Beweging

Last but not least is voldoende beweging voor een hond erg belangrijk. De hoeveelheid beweging een hond nodig heeft, hangt af van wat voor hond het is. Over het algemeen hoef je met kleine honden minder ver te wandelen dan met grote honden. Ga je een flink stuk wandelen met je hond? Neem eens een tennisbal of stok mee. De meeste honden vinden het leuk om te apporteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *