Je eerste hond, dit moet je weten

Wat leuk je eerste viervoeter. Natuurlijk zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Denk aan wat je in huis moet halen, welke kosten je zal gaan maken en hoe je om gaat met je nieuwe dier!

Hoeveel kost het om voor mijn hond te zorgen?

Ongeacht de leeftijd van jouw hond, er zijn zeker kosten verbonden aan het geven van een gelukkig en gezond leven. Onze schatting dat de jaarlijkse kosten voor hondenverzorging variëren van 400- 800 euro, en dat is exclusief onverwachte uitstapjes naar de dierenarts of momenten van zwakte wanneer je een hondenspeelgoed ziet dat je harige vriend gewoon ‘moet hebben’. Zorg ervoor dat je klaar bent om fysiek, emotioneel EN financieel voor jouw hond te zorgen voordat je zich ertoe verbindt om voor altijd een vriend te worden.

Hoe moet ik mijn huis voorbereiden op mijn nieuwe vriend?

Voordat je je hond het huis binnengaat, moet je ervoor zorgen dat iedereen met wie je samenwoont, begrijpt hoe ze hun nieuwe vriend zullen verwelkomen en wat hun nieuwe verantwoordelijkheden inhouden. Onthoud dat puppy’s VEEL energie hebben en misschien willen kauwen, erop springen en verschillende dingen en plaatsen in huis willen ‘markeren’. Aan de andere kant hebben oudere honden vaak minder energie in vergelijking met jongere honden, dus stel verwachtingen bij kinderen en andere familieleden, zodat je je nieuwe vriend niet overweldigt. Overweeg een Benchtraining om een ​​normale badkamerroutine op te bouwen, en om gemoedsrust te vinden terwijl u niet thuis bent.

Een goede bench is sowieso een goed idee. Voor alle hondenspullen kan je kijken in de webshop van Mr. Animal

Mag ik mijn hondenmensen eten geven?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan het regelmatig mensen eten voeren van je nieuwe dier leiden tot obesitas, gebitsproblemen, maagdarmklachten en kieskeurige eetgewoonten. Het is belangrijk om te weten welke soorten voedsel je moet vermijden om honden te geven om mogelijke gezondheidsrisico’s te verminderen. In plaats van mensen voedsel te geven als traktaties, kan je je dierenarts vragen naar een gezonder alternatief dat is ontworpen voor honden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *