Het beste dieet voor jouw hond

Je hond lekker verwennen is soms heel erg fijn, maar dit kan wel lijden tot wat extra kilootjes die eigenlijk niet zo gezond zijn voor je hond. Het is belangrijk voor de gezondheid van je hond dat je hond een gezond gewicht heeft. Zo blijft hij vitaal en actief. Mocht je hond al wat kilootjes teveel hebben en wil je graag dat die eraf gaan, dan zul je je hond moet laten diëten. Een dieet voor honden werkt in principe hetzelfde als een dieet voor mensen. Je zal de porties moeten afbouwen en je hond vooral voorzien van gezonde voeding. Maar wat is nu precies een gezond dieet voor een hond? 

Laag in vet, hoog in eiwitten

Eiwitrijke voeding is altijd goed vullend, en dus goed om aan je hond te geven als die op dieet is. Doordat je met kleinere porties al snel en lang vol zit, zal je hond minder behoefte hebben aan voedsel. Daarnaast is het belangrijk om het voedsel laag in vet te houden, zodat je hond niet teveel lichaamsvet zal krijgen. Eiwitrijke voeding is daarnaast ook goed voor je hond omdat het de spieropbouw van je hond zal stimuleren.

Probeer de snacks te beperken

Heel simpel: snacken is niet goed voor je hond omdat het onnodige calorieën zijn. Ga liever voor 3 goed voedende maaltijden, waar je hond heel de dag op vooruit kan. Er zijn wel veel ‘gezondere’ snacks voor honden, maar eigenlijk is dit niet nodig als je gewoon goede maaltijden geeft. Leer het jezelf ook zeker niet aan dat je je hond als hij of zij iets goeds doet elke keer een snoepje of een snack geeft.

Kies je voeding

Veel hondenvoer uit de supermarkt bevat veel toegevoegde smaak-, kleur- en geurstoffen. Dit is niet goed voor de gezondheid van je hond. Het liefst hou je je hondenvoer zo natuurlijk mogelijk. Ook bij bepaalde allergieën kan de keuze in hondenvoer een verschil maken. Hypoallergeen honden zoals het hondenvoer van Grubs, is gemaakt van insecten eiwitten, wat ervoor zorgt dat het voedsel hypoallergeen is. Vaak komen allergieën namelijk door dierlijke eiwitbronnen zoals varkensvlees of kippenvlees. Hypoallergeen hondenvoer is gemaakt van insecten eiwitten en andere gezonde toevoegingen zoals lijnzaad en spirulina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *