Veel gemaakte fouten bij hondentraining

Tijdens de corona crisis hebben veel huishoudens er voor gekozen om een huisdier in het gezin te laten toe treden. Steeds meer hondenkennels verschijnen in tuinen. Een hond is een aanwinst voor een gezin. Echter moeten deze lieve beesten wel goed afgericht worden. In dit artikel zullen er verschillende tips gegeven worden om een hond goed te kunnen africhten( Hollandhekwerk).

Korte commando’s

De meest gemaakte fout bij het af richten van een hond is om te vaak commando’s te benoemen. Hierdoor zal de hond minder goed luisteren naar het commando. Verder is het belangrijk om de commando’s kort en krachtig te houden. Een hond is niet hardhorend en zal snel de focus verliezen bij te lange commando’s. Als je wil dat een hond komt kun je het beste ‘hier’ als commando gebruiken. Niet ‘koms eens hier’.

Gebaren en commando’s

Lichaamstaal kan een commando versterken. Vaak worden commando’s gematcht met een gebaar om de honden sneller commando’s te kunnen aanleren. Wel is het belangrijk dat de gebaren duidelijk zijn. Anders zal de hond snel in de war raken en het commando niet aanleren.

Straffen en belonen

Het straffen van fout gedrag en het belonen van goed gedrag zal het leerproces van de hond enorm versnellen. Echter is het wel van groot belang dat de hond de beloning meteen na het gewenste gedrag deze krijgt. De hond als anders de link niet leggen van de beloning en het goede gedrag.

Oefening baart kunst

Tot slot is het belangrijk om de commando’s vaak te herhalen. Een puppy cursus helpt vaak enorm om een hond snel te trainen. Echter is het natuurlijk van groot belang om de commando’s regelmatig te herhalen. Zo wordt het voor de hond een gewoonte om te luisteren naar de commando’s. Voor je het weet is je hond goed afgericht en kun je hem vrijwel overal los laten. Dit is toch een droom van elke hondeneigenaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *