Yes…we krijgen een hond!

Yes…we krijgen een hond! De aanschaf van een hond moet geen spontane actie zijn. Hieronder leg ik uit hoe ik aan mijn eerste hond kwam. Maar eerst zal ik me even voorstellen. Mijn naam is Camiel Rooyakkers, getrouwd met Elsa van ElsaRblog en hondenliefhebber. ElsaRblog is een food en lifestyle blog waar ik zo nu en dan een stukje voor schrijf.

Mijn ouders wilden nooit een hond in huis omdat ze zich dan gebonden voelden. Toen ik daar nog woonde had ik dat te respecteren. Maar toen al wist ik dat als ik op mezelf zou wonen er een hond in huis moest komen. Via de toenmalige tv serie Magnum pi was ik verliefd geraakt op de Dobermannen in die serie. Dat is al die jaren zo gebleven.

Op het moment dat ik mijn eigen huis kocht en onze eerste zoon op komst was, vond ik het een goed moment om aan een hond te denken. Uiteraard had ik al flink wat informatie ingewonnen over het ras. De Dobermann is intelligent, energiek, waakzaam en beschermend naar het hele gezin toe.

Nu nog mijn vrouw overtuigen!

Via een vakblad konden we kennis maken met diverse fokkers. Uiteindelijk had een van die fokkers een nestje. We zijn daar eerst verschillende keren gaan kijken. Hoe ziet het nest eruit? Ligt de moeder erbij, zijn de puppies angstig of nieuwsgierig, zijn ze goed doorvoed en zeker zo belangrijk, hoe gaat de fokker om met het nest? En als dat allemaal bevalt kies je een puppy uit. Maar eigenlijk kiest de pup jou! De pup die naar je toekomt en kennis komt maken is vaak al de goede keuze. Maar misschien heb jij ook een voorkeur.

Wordt het een reu of een teef, wordt het een zwarte of toch een bruine?

Neem de tijd om alle pups op je gemak te bekijken. Een veel gemaakte fout is dat mensen een hond kopen bij zogenaamde “broodfokkers”. Mensen die dit als broodwinning zien. Ze hebben vaak meerdere rassen die zijn door gefokt en het vaak ook niet zo nauw nemen met de huisvesting en hygiĆ«ne. Hierdoor kan het zijn dat je later hoge kosten moet maken bij een dierenarts.

De aanschaf van een pup brengt heel wat werk met zich mee.

Neem de tijd om je pup te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving. Informeer naar de juiste voeding, maak hem zindelijk en voed hem op. Als het je eerste hond is ga er mee op hondentraining. Voor het baasje misschien nog wel belangrijker als voor de hond. Je zult zien dat al deze inspanningen niet voor niets zijn. Je krijgt er een geweldige huisgenoot voor terug.

En weet je al welke hond bij jou karakter past?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *