Tips om uw hond aan het spelen te krijgen

De hond is natuurlijk een fantastisch dier. De meeste honden zijn energiek, aaibaar en speels. Hondenliefhebbers vinden het prachtig om met hun honden te spelen. Heeft u een hondje waarvan u het gevoel heeft dat deze niet zo graag speelt? Dan zijn er wel manieren om uw hond aan het spelen te krijgen!

Heeft u de hond pas in huis gehaald? Dan is de kans groot dat uw hondje nog moet wennen aan de omgeving en de nieuwe mensen. Het duurt meestal eventjes voordat een hond zich thuis voelt bij het nieuwe gezin. Wanneer u de hond net heeft is het belangrijk dat u hem of haar voldoende aandacht geeft. Zorg er echter ook voor dat de hond voldoende rust krijgt! U wilt de hond natuurlijk niet de hele tijd lastig vallen terwijl deze nog moet wennen. Het is dus belangrijk dat u een middenweg vindt.

Laat de hond voldoende uit!

Weigert uw hond om thuis met speelgoed te spelen? Probeer het dan eens als u de hond gaat uitlaten. De kans is groot dat u andere honden tegenkomt waarmee uw hondje kan spelen. De hond uitlaten kan erg leuk zijn! Veel honden worden gelijk een stuk speelser wanneer zij uitgelaten worden. Ze merken dan dat het tijd is voor een beetje beweging. Let er wel op dat u de hond uitlaat op een plek waar dit mag. Vaak zijn de speciaal gemaakte uitvelden nog wel het leukste voor u en de hond. Zo zijn er in Alphen aan den Rijn bijvoorbeeld erg mooi velden waar u de hond kunt uitlaten. Naast Alphen in den Rijn hebben ook veel andere plaatsen dergelijke uitlaatveldjes.

Socializen door middel van een hondenuitlaatservice

Vindt u het belangrijk dat uw hond ook met andere honden speelt? Dan is een hondenuitlaatservice aan te raden. Hier komt uw hond in contact met zijn soortgenootjes. Het is wel belangrijk dat u een goede uitlaatservice vindt.

1 reactie

  1. Ik geloof dat sommige honden wat meer tijd nodig hebben om te wennen aan het uitlaten. In het begin ben ik vaak kleine stukjes gaan wandelen met mij hond, zodat hij gewend raakte aan zijn riem. Af en toe breng ik mijn hond naar een hondenuitlaatservice wanneer ik weinig tijd heb, zodat hij kan spelen met andere honden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *