Tips om de hond veilig mee te nemen in de auto

De meeste mensen geven natuurlijk ontzettend veel om hun hond. Vaak wordt onze geliefde viervoeter dan ook overal mee naartoe genomen. Dat je hond vroeg of laat mee moet in de auto is onvermijdelijk. Voor veel honden is dit inmiddels zelfs de normaalste zaak van de wereld. Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden indien je je hond meeneemt in de auto. Hier lees je alles dat je moet weten voordat jij je hond meeneemt in de auto. Zo kan je er zeker van zijn dat je viervoeter ook veilig is!

Het is verstandig om je hond vast te zetten, omdat dit veiliger is. Zo kan de hond je bijvoorbeeld afleiden door naar voren te kruipen. Sommige hondjes hebben ook de neiging om op schoot te kruipen. Tijdens het rijden is dit natuurlijk niet de bedoeling! Het is daarom verstandig om de hond te vervoeren met een speciale hondenriem. Dit is veiliger voor jou en voor de hond. Bovendien is het in Duitsland bijvoorbeeld ook verplicht om de hond zo te vervoeren. Wanneer je op vakantie gaat, is het verstandig om de wetgeving van het land goed te controleren.

De hond vervoeren bij warm weer

Bij warm weer zal je goed op je hond moeten letten. In de auto is het vaak ontzettend warm en je hond kan hier snel last van krijgen. Zorg dus voor een goede airco en zorg er ook voor dat je hond genoeg te drinken heeft. Laat de hond nooit alleen in de auto als het warm is, ook niet eventjes! Stuur jij jouw hond regelmatig naar een honden uitlaatservice die de hond uitlaten? Dan is het belangrijk dat ook deze uitlaatservice hier rekening mee houdt. Een uitlaatservice zal er namelijk ook rekening mee moeten houden dat de honden het warm hebben. Om deze reden is het belangrijk een honden uitlaatservice uit te kiezen waar je voldoende vertrouwen in hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *