4 Tips om hondengeur te verwijderen

Honden hebben als huisdier is erg leuk natuurlijk, maar wat doe je om de hondengeur te verwijderen? Een hond is lief, loyaal, speels, beschermend, een echt maatje voor hun baas, alleen de hondengeur die niet altijd even lekker ruikt krijg je er helaas gratis bij. Denk maar aan een ongelukje op het tapijt, de natte hondengeur die niet zo fris ruikt of de stank in de auto die je er maar niet uit krijgt. Hondengeur is niet ingewikkeld om te verwijderen.

Genoeg ventilatie

Door vaak genoeg ramen en deuren open te zetten krijg je een frisse lucht in huis en het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Ook kan zo de hondengeur verwijderd worden omdat het niet in één ruimte blijft hangen.  

Neem ook de hondenmand mee in je schoonmaakdag

Als je een viervoeter hebt dan heb je meer haar en viezigheid op de grond liggen dan normaal. Daarom maak je vaker de grond en dergelijke schoon, maar vergeet niet de hondenmand in de was te gooien en waar vaak je hond ligt ook mee te nemen in de schoonmaak. Als je dit bijvoorbeeld niet doet blijven al de zandresten en viezigheid in de hondenmand liggen, waardoor er een vieze hondengeur kan ontstaan.  

Verzorg goed de hondenvacht

De meeste zijn er al mee bekend, maar de verzorging van de hondenvacht van je hond is erg belangrijk. Borstel de vacht goed door, want oude haren of vuil in de vacht kunnen er voor zorgen voor een onfrisse geur. Is je hond nat geregend of heeft je hond een duik genomen dan krijg je te maken met de natte hondengeur, maak hem dan altijd even droog met een handdoek als je thuis bent.

Nog steeds de hondengeur in je huis?

Heb je alles geprobeerd, maar het gaat maar niet weg dan zou kan je een geurverwijderaar aanschaffen zoals PowAir. Een geurverwijderaar kan de hondengeur verwijderen. Er zitten geen zware chemicaliën of andere schadelijke stoffen in. De oliën trekken de stank moleculen aan, kapselen deze in en vernietigen ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *