Erop uit met de hond

Leuke uitstapjes maken met je hond

Voor je hond is het al snel een hoogtepunt van de dag wanneer jullie gezellig samen gaan wandelen, terwijl je de hond aan het uitlaten bent. Maar wil je het graag eens echt speciaal maken voor je hond en voor jezelf? Maak er dan een leuk uitstapje van voor jullie allebei. Wij zetten daarom verschillende uitstapjes op een rij die je hond helemaal geweldig zal vinden en waar jullie samen van kunnen genieten. 

Een grote wandeling maken in een natuurgebied

Net zoals wij als mensen doen, vinden honden het geweldig om in de natuur te zijn. Neem je hond dan gezellig mee en zoek een natuurpark op, waar jullie heerlijk samen kunnen wandelen. 

Voor deze activiteit is het wel belangrijk dat je een geschikte hondentuig of een geschikt hondenharnas bij je hebt. Dit maakt het ook voor je hond veel fijner om lekker te kunnen wandelen en ook voor jouzelf. Kijk hier voor mooie hondentuigen die hier uitermate geschikt voor zijn. 

Ga naar een hondenspeeltuin

Verspreid over Nederland zijn er speciale speeltuinen die zijn gemaakt voor honden. Bezoek daarom een van deze speeltuinen samen met je hond. Er zijn talloze mogelijkheden voor je hond om hier lekker te spelen en energie kwijt te kunnen. Denk aan hoogtesprongen die gemaakt kunnen worden, slalompaaltjes of een van de vele andere voorwerpen die er zijn te vinden om het leuk en actief te maken voor je hond. 

Ga een dagje suppen met je hond

Een andere activiteit welke geweldig is voor je hond en ook jouzelf is door te gaan suppen. Suppen is het staand peddelen op een surfboard en dit kun je doen door je hond voorop de surfplank mee te nemen. Hier moet je natuurlijk wel een hond voor hebben die een beetje rustig kan blijven. Suppen is volgens velen echter ook een goede therapie voor je hond. Enerzijds is het goed voor de poten om balans te houden op de plank en daarnaast is het ook goed voor het zelfvertrouwen van een hond. Het is de bedoeling dat je hond en rustig van wordt en meer vertrouwen in jou krijgt, terwijl jullie dit samen ondernemen.

Je hond meenemen op vakantie

Dan kun je tot slot ook nog beslissen om er helemaal een indrukwekkend uitstapje van te maken voor je hond en hem mee te nemen op vakantie. Het hangt natuurlijk van het soort vakantie af of je hem mee kunt nemen, maar zonder twijfel dat je hond het geweldig zal vinden om er lekker op uit te gaan met jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *