Enkele tips om ongedierte buiten de deur te houden

Veel mensen krijgen al de kriebels wanneer ze het woord ongedierte horen. Geldt dit ook voor jou? Dan wil je uiteraard zo min mogelijk in aanraking komen met beestjes. Helaas komt ongedierte in iedere woning voor, dus ook in die van jou. Je hebt er echter lang niet altijd last van. Toch kan er van de ene op de andere dag ineens overlast ontstaan door ongedierte. Zo laten de beestjes zich mogelijk vaker zien. In dat geval is er misschien zelfs wel sprake van een plaag. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Gelukkig kun je maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat ongedierte in jouw woning niet voor overlast zorgt. Heb je geen idee hoe? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven jou in deze tekst namelijk enkele tips om ongedierte buiten de deur te houden.

Laat geen etensresten slingeren
Net als ons moet ongedierte ook eten. Wist je dat veel ongedierte dol is op het voedsel dat wij zelf ook eten? Zo is voedsel dat rijk is aan zetmeel bijvoorbeeld een favoriet van een groot aantal beestjes. Menig Nederlander laat zo nu en dan etensresten slingeren in zijn woning. Dit heeft natuurlijk een grote aantrekkingskracht op ongedierte. Laat je ook geregeld etensresten slingeren? Kijk dan niet raar op wanneer er binnen de kortste keren ineens beestjes opduiken in jouw woning. Om de diertjes buiten te houden, moet je jouw etensresten opruimen. Richt je niet alleen tot de grote resten, maar ook tot de kleinste kruimels. Maak na het bereiden van een maaltijd dus altijd jouw aanrecht en fornuis schoon en ga vooral ook even met een doekje over de tafel.

Ga op zoek naar openingen in muren en vloeren
Zoals we in de intro al aangaven, komt ongedierte in iedere woning voor. Je kunt de beestjes nog zo goed bestrijden, veel ongedierte keert binnen de kortste keren weer terug. Denk bijvoorbeeld aan spinnen of vliegen. Ben je het zat dat deze beestjes telkens terugkeren? Dan kun je zelf in actie komen. Wat je moet doen? Ga op zoek naar kieren en gaten in vloeren en muren. Via dergelijke openingen komt veel ongedierte namelijk jouw woning in. Om het ongedierte lastiger te maken binnen te dringen, doe je er goed aan kieren en gaten te dichten. Druk er bijvoorbeeld een oude doek in of vul een opening met purschuim. Zie je openingen van slechts een paar millimeter groot? Dan laat je deze mogelijk zitten omdat je denkt dat ongedierte hier toch nooit doorheen kan komen. Doe dit niet, want veel ongedierte heeft slechts een gat van een paar millimeter nodig om zich toegang tot jouw woning te verschaffen. Dicht dus alle kieren en gaten die je tegenkomt.

Laat een ongediertebestrijder langskomen
Heb je maatregelen genomen om ongedierte buiten de deur te houden, maar blijven de beestjes overlast veroorzaken? Dan ben je mogelijk ten einde raad. Ga in dat geval niet bij de pakken neerzitten, maar schakel hulp in. Een professionele ongediertebestrijder van de Bestrijdingsservice kan jou namelijk helpen. Is er ongedierte aanwezig? Dan kan hij de beestjes allereerst bestrijden. Hierdoor heb je er binnen de kortste keren geen last meer van. Daarbij komt dat een professional jou ook tips kan geven om ongedierte buiten de deur te houden. Uiteraard kun je zelf ook een kijkje nemen op https://bestrijdingsservice.nl/ongediertebestrijding/. Hier kun je niet alleen een bestrijder inschakelen, maar je vindt er ook handige tips om ongedierte buiten de deur te houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *