Honden trucjes leren

In een huis met twee chihuahua’s een zwerfhondje uit Spanje, een dwerg pincher en twee dikke rode katers is het hier in huis vaak net een drukke kleuterklas. Allemaal snakken ze naar de nodige aandacht en daar heeft één hondje in huis de perfecte oplossing voor gevonden. Trucjes! Die hebben we ‘m natuurlijk eerst aangeleerd. We lachen hier heel wat af, allemaal hebben ze hun eigen streken en maniertjes.

Beginnen door iets herkenbaars te doen
Een dwerg pincher is in het algemeen een druk neurotisch hondje. Nu klopt dat laatste wel, maar Hummer houdt het liefst van slapen. Onder de dekens, want het is een koukleum. Maakt niet uit waar we zijn, hij zoekt een bed met dekens en kan daar uren slapen, als hij niet gewekt wordt. Hij heeft een knuffelvarken met een piepje erin, waar hij helemaal gek op is. Om hem uit bed te krijgen piepen we drie keer lang en hij rent naar dat speeltje. Doordat we merkten dat hij veel wilde leren, zijn we begonnen met trucjes leren toen hij vier maanden oud was.

We hebben hem in plaats van belonen met snoepjes, zijn piepvarkentje als beloning geleerd. Zitten had hij gauw door. Een keer piep is zit. Af is een keer piepen en met de vinger naar de grond wijzen. Liggen is een commando ‘lig’. Doodliggen is een pistool met je hand maken en een keer het speeltje laten piepen. Soms maakt het niet uit hoeveel we piepen met het speeltje. Hummer verstaat goed Nederlands, maar wil gewoon zijn piep ding terug en daar heeft hij alles voor over!

Soms gaat het ook eens mis

We werden al gauw enthousiast. Misschien iets te enthousiast, want Hummer brak zijn pootje tijdens een oefenrondje ‘springen’. Gelukkig hadden we een goede dierenverzekering hond, want anders waren de kosten voor de dierenarts bijna niet op te brengen..


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *