Het kiezen van een hondennaam?

Bij de komst van nieuwe viervoeter is het nodig een leuke nieuwe hondennaam te bedenken. Een kleine opdracht toch? Het kan echter best lastig zijn. Met de volgende tips komt je tot de juiste keuze! Gebruik de onderstaande tips om op hondennaam.net de leukste hondennamen te verzamelen.

Ga voor een duidelijk uitspreekbare naam
Honden reageren het beste op goed te onderscheiden klanken. Kies daarom een naam die bestaat uit harde medeklinkers. Hierdoor zal je hond de naam sneller herkennen.

Maak het niet moeilijker dan nodig
Een naam moet gemakkelijk uit te spreken zijn. Daarom zijn kortere varianten meestal een stuk duidelijker dan een lange variant. Kies bijvoorbeeld een naam met één of twee lettergrepen.

Een passende naam, of juist niet!
Natuurlijk moet de naam voor je hond ook passen bij het dier zelf. Heb je een grote Duitse dog dan zal je deze niet snel Bambi noemen….of toch juist wel…? Het kan ook juist leuk zijn om een tegenstrijdige naam te nemen. Bedenk wel dat puppies ook grote beesten gaan worden!

Blijf bij de naam en wissel niet
Voor een hond is het lastig om op latere leeftijd van naam te wisselen. Probeer daarom bij geadopteerde dieren altijd de naam te noemen die ze allereerst gekregen hebben.

Geen verwarring met een commando.
Jouw huisdier luistert naar de klanken en niet specifiek naar de naam. Het is daarom handig te gaan voor een naam met een klank die niet overeen komt met een commando. Kid lijkt op Zit, Raf lijkt of Af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *