Dierenkliniek Groningen

Dierenkliniek Groningen

Hoewel voorkomen nog altijd beter is dan genezen, is ook niet alles te voorkomen. Uw geliefde huisdier voelt zich niet helemaal fit. Bijvoorbeeld door uw hond of kat last van het oog heeft. Of omdat uw konijn jeuk heeft die niet overgaat. Dan is het wel zo fijn dat u een goede dierenkliniek in Groningen dag en nacht kunt bellen voor hulp.

Voor welke behandelingen naar de dierenkliniek in Groningen?

Welke klacht(en) uw huisdier ook heeft, er is altijd een behandeling die erbij past. Zo is de dierenkliniek er onder meer voor de volgende behandelingen:

Orthopedische behandelingen

wanneer uw hond, kat of konijn problemen heeft met bewegen. Bijvoorbeeld heupklachten, botbreuken of problemen met de gewrichten.

Chirurgische ingrepen / kijkoperaties

een operatie is altijd heel spannend. Bij mens en dier. Een chirurgische ingreep kan nodig zijn bij bijvoorbeeld verwijderen van vreemde voorwerpen uit het lichaam, bij botbreuken en wanneer uw huisdier gecastreerd moet worden.

Echo onderzoeken

Echo laten maken zijn, net als bij mensen, hele onschuldige en pijnloze behandelingen. U kunt een echo van uw hond of kat laten maken om verschilldende redenen. Zijn er bijvoorbeeld tekenen dat uw hond of kat drachtig is? Of is uw huisdier sneller moe of hijgt hij/zij veel? Ook dan kan een echo van pas komen.

Röntgenfoto’s

Net zoals bij mensen worden er ook bij huisdieren röntgenfoto’s gemaakt van botten, gewrichten en van het gebit, als daar natuurlijk reden toe is.

Tandheelkunde

Iets wat bijna alle honden en katten een keer in hun leven mee krijgen te maken zijn gebitsproblemen. Dat kan mild zijn maar vaak is een behandeling echt nodig. Natuurlijk is een goede gebitsverzorging belangrijk om de tanden (en rest van het lichaam) zo gezond mogelijk te houden. Dan zijn er ook veel minder tandheelkundige behandelingen nodig.

Dermatologe behandeling

Pijn is niet leuk, maar jeuk is ook geen pretje. Het kan zeker het leven van uw huisdier nadelig beinvloeden. Bij de dierenkliniek in uw regio Groningen kijken ze er graag even naar.

Cardiologie

Bij een gezondheidscontrole controleert de dierenarts altijd even het hart van uw huisdier en of er hartruis is te horen. Hartproblemen kunnen ook bij dieren op verschillende leeftijden ontstaan. Aangeboren, erfelijk of slijtage. Een teken dat uw huisdier iets aan het hart kán hebben, is sneller moe zijn, benauwdheid/hijgen en een dikke buik door vochtophoping in de buikholte.

Oogheelkundige behandeling

Knijpt uw dier vaak de ogen dicht? Of ziet het oog er rood uit of traant het meer dan normaal? Neem dan ook zeker even een bezoekje aan de dierenarts.

Fysiotherapie

Na een operatie of blessure gaan wij mensen vaak een bezoekje aan de fysiotherapeut. Bij dieren is dat niet anders. Ook zij hebben baat bij fysio om snel weer fit te zijn en alles weer goed te kunnen bewegen.

Welke dierenkliniek is dan het beste?

Allemaal zijn ze even goed. Alle dierenklinieken willen de beste zorg voor uw huisdier. Het belangrijkste is waar uw huisdier (en uzelf) zich prettig bij voelt. En ook erg prettig is als de dierenkliniek in Groningen zit. Lekker dichtbij dus snelle goede hulp. Want u wilt uw lieve viervoeter, kat of konijn weer snel gelukkig zien rondlopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *