Komodo National Park

De wonderen van Komodo National Park

In Komodo National Park vind je de komodovaraan: de grootste hagedis ter wereld. Komodovaranen kunnen tot 3 meter lang worden en zijn de grootste hagedissen ter wereld. Komodo National Park bestaat uit meerdere eilanden, maar op dit moment vind je slechts op twee daarvan Komodovaranen: Komodo en Rinca. Het is ook om deze reden dat Komodo-eiland werd gekozen als een van de nieuwe natuurwonderen, samen met plaatsen als het Amazone-regenwoud en de Tafelberg. Lees verder om meer te weten te komen over de natuurlijke wonderen van Nationaal Park Komodo.

Padar Island

Een andere must-do in het Komodo National Park is om naar de top van Padar Island te wandelen. Het uitzicht vanaf de heuvel is zeker de moeite waard. Hoewel het comfortabel is om te wandelen in de vroege ochtend of wanneer de zon op het punt staat onder te gaan, is het uitzicht op klaarlichte dag op zijn best. Je kunt het glinsterende water en de prachtige uitzichten zien.

Komodo National Park

Pink Beach

Pink Beach maakt deel uit van het eiland Komodo en is alleen per boot te bereiken. Het zand van Pink Beach bevat microscopisch kleine wezens genaamd Foraminifera. Deze wezens produceren een rood pigment, waardoor het strand er een klein beetje roze uitziet. Deze boeiende tint is niet het enige bijzondere aan Pink Beach: de kleurrijke koraalriffen bij Pink Beach zitten vol met exotische vissen.

Pulau Kalong

Een eiland, Pulau Kalong, vertaalt zich letterlijk in “Vleermuis Eiland”, en met een goede reden. Je zult genieten van de ongelooflijke zonsondergang, wanneer je plotseling iets in je ooghoek ziet bewegen. Een schijnbaar onbeperkte golf van vleermuizen zal uiteindelijk uit het mangrovebos opstijgen om het water over te steken. De vleermuizen worden in de schemering wakker om het ontbijt te verzamelen, dat ze op andere omliggende eilanden vinden.

Er zijn dus genoeg redenen om Komodo National Park te bezoeken, boek daarom snel je vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *