Veel voorkomende oorzaken van huidirritatie bij honden

Er wordt vaak gezegd dat een hond iemands beste vriend is. Van een hond krijg je onvoorwaardelijke liefde. Als mens heb je daarom veel over voor je trouwe viervoeter. Zo is de gezondheid van de hond ook erg belangrijk. Doordat een hond graag buiten is en tijdens de wandelingen vaak met van alles in aanraking komt, is het belangrijk om je hond goed te verzorgen om zo veelvoorkomende huidirritaties te voorkomen. Huidirritaties kunnen veel verschillende oorzaken hebben en zijn kunnen bij niet tijdig behandelen alleen maar verergeren. In deze blog vermelden we veel voorkomende oorzaken van huidirritatie bij honden en hoe je dit het best kunt behandelen.

Oorzaken van huidirritatie bij honden

Huidirritatie bij honden kan veel verschillende oorzaken hebben die vaak door toedoen van de hond verergerd worden. De meest voorkomende oorzaken van huidirritaties zijn:

  • Vlooien
  • Teken
  • Mijt
  • Allergieën
  • Bacteriële infecties

 Parasieten als (oor)mijt, vlooien en teken zorgen voor veel huidirritatie bij honden. De beestjes nestelen zich graag in de vacht van de hond waardoor de hond flink jeu krijgt. Een hond gaat flink krabben en bijten om de jeuk te stillen waardoor de huid geïrriteerd raakt. Ook allergieën en bacteriële infecties zorgen ervoor dat de huid geïrriteerd raakt.

Huidirritatie behandelen

Wanneer de jeuk en irritatie niet behandeld wordt, is de kans groot dat de geïrriteerde plek door krabben en bijten van de hond alleen maar groter wordt. Het is voor jou als hondeneigenaar dan ook belangrijk om tijdig actie te ondernemen wanneer je merkt dat je hond bovengemiddeld vaak krabt en last heeft van zijn huid.

Medicatie voor huidirritatie

Voor de behandeling van huidirritatie bij honden is er verschillende medicatie bij de dierenarts verkrijgbaar. Zo kan de dierenarts je Apoquel voor honden voorschrijven. Apoquel is een recept plichtige medicatie en verminderd de jeuk bij honden waardoor de huid zich sneller herstelt. Behalve huidirritatie genezen, is het ook raadzaam om huidirritatie zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Zo kunnen oordruppels oormijt voorkomen en een Seresto vlooienband beschermt de hond tegen vlooien en teken. Ook voor de verschillende allergieën zijn hulpmiddelen verkrijgbaar om dit zo veel mogelijk te minimaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *