NIEUWE SYNOVIUM® AGILITY DOG VOOR SOEPELE GEWRICHTEN

101156-05

Na de introductie van Synovium® Agility voor het paard, is de lijn voedingssupplementen uitgebreid met Agility voor de hond. Nog een product voor de gewrichten van honden, in een overvolle markt? Jazeker. Want Agility is anders dan de bestaande producten. Bij productontwikkeling ligt onze eerste focus uiteraard op de werkzaamheid van de ingrediënten. Agility bevat dierspecifieke collageenpeptiden. Deze bioactieve collageenpeptiden zijn méér dan goed voor gewrichten. Dit type is namelijk specifiek ontwikkeld voor hun werking in het kraakbeen van huisdieren. Dit maakt het mogelijk om het Agility Dog gericht te doseren, terwijl het product tevens uiterst doeltreffend is.

Synovium® Agility Dog
• Ondersteunt de gezondheid van het kraakbeen
• Bevordert de beweeglijkheid van de gewrichten
• Ondersteunt de botten, banden en pezen
• Voor een goede bot- en kraakbeenontwikkeling van de pup

Bioactieve collageenpeptiden voor dieren
Het werkzame bestanddeel in Agility bestaat uit gehydrolyseerde collageenpeptiden, ook wel collageenhydrolysaat genoemd. Collageenhydrolysaten verschillen onderling in de mate waarin ze gehydrolyseerd (in kleine stukjes ‘geknipt’) zijn. Hierdoor verschilt ook het moleculair gewicht van de uiteindelijke peptideketens die als gevolg van het hydrolyseproces ontstaan.
Tegenwoordig is bekend dat het juiste moleculair gewicht zo belangrijk is voor de opname en effectiviteit van de peptiden. Ook weten we dat bepaalde collageenhydrolysaten effectiever zijn bij dieren, en andere weer bij mensen.

Deze nieuwe inzichten hebben geleid tot de ontwikkeling van nieuwe typen collageenpeptiden speciaal voor huisdieren. De bioactieve collageenpeptiden (BCP) in Agility Dog zijn gericht op de gezondheid van de gewrichten van honden. Van dit collageen is aangetoond dat het snel wordt geabsorbeerd vanuit het spijsverteringskanaal en dat de peptidenketens na opname grotendeels intact blijven. Uiteraard zijn ook de resultaten van orale toediening van Agility onderzocht in honden.
Werkingsmechanisme
Kraakbeenmatrix bestaat voornamelijk uit collageen en proteoglycanen die als een buffer tussen de botten fungeren. Na inname van Agility zetten de bioactieve collageeneptiden de chondrocyten aan tot de synthese van collageen en proteoglycanen. Onderzoeken wijzen op een verhoogde aanmaak van de extracellulaire matrix door de inwerking van de collageenpeptiden, zonder dat de proteaseactiviteit wordt gestimuleerd.

Bewezen effect
Het effect van suppletie van Synovium® Agility op de gewrichten van honden is door middel van verschillende gerandomiseerde en placebogecontroleerde studies aangetoond.* Bij 70% van de honden verbeterde de mobiliteit en nam de wil om te bewegen (opstaan, traplopen) significant toe. Bij een andere studie naar het effect van Agility werd na 12 weken behandeling een aanmerkelijke verbetering zien op de gemeten parameters. De effecten waren significant bij een dagdosering van 5 gram en nog sterker aanwezig bij een dagelijkse dosis van 10 gram. * Op aanvraag verkrijgbaar
Synovium® Agility Dog.

Ontwikkeld voor honden, getest op honden. Website: www.synovium.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *