Lees alles over de hondenverzekering

We zijn in Nederland dol op honden. In heel het land zijn er ruim 1,75 miljoen. Onze viervoeters worden als volwaardige leden van het gezin gezien. U wilt niet dat er iets met uw maatje gebeurt dus is het aan te raden om uw hond, net als de rest van het gezin, te verzekeren tegen medische onkosten met een hondenverzekering.

Verzekering hond

Uw hond is uw beste maatje en daar hebt u alles voor over. De aanschaf, het eten, de belasting en de accessoires voor uw hond kosten al een heleboel geld en u wilt niet nog meer geld kwijt zijn aan medische kosten voor uw huisdier. Bovendien wilt u hem of haar natuurlijk zo lang mogelijk bij u houden. Het is al vervelend genoeg als uw hond onverhoopt ziek wordt of een ongeluk krijgt. U zit dan niet te wachten op financiële kopzorgen. Daarom is een hondenverzekering geen overbodig luxe. Een hondenverzekering zorgt ervoor dat uw pluizige vriendje de beste zorg krijgt die hij of zij nodig heeft.

Goedkope hondenverzekering

Een verzekering voor uw hond beschermt u tegen hoge kosten voor behandelingen bij de dierenarts of dierenspecialist. Een verzekering voor uw hond hoeft bovendien helemaal niet duur te zijn. De kosten voor de verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals het ras en de leeftijd van uw hond. Sommige hondenrassen zijn bekend met bepaalde medische klachten en dat maakt het dan in de regel duurder om zo’n hond te verzekeren. Wat de leeftijd betreft geldt dat voor oudere honden een hogere verzekeringspremie betaald moet worden. Om u een indruk te geven van de kosten voor een hondenverzekering: voor een hondenverzekering van een Jack Russel puppy betaalt u €11,60 per maand, terwijl een hondenverzekering voor een Engelse Bulldog van 7 jaar €34,92 per maand kost.

Premie hondenverzekering berekenen

De premie van een hondenverzekering uitrekenen is gemakkelijk. U telt simpelweg de premie voor de basisverzekering bij de eventuele aanvullende kosten op. Waar u ook op moet letten is dat u over de premie voor de hondenverzekering nog assurantiebelasting moet betalen. Deze belasting komt neer op 7,5%.

Goedkoopste hondenverzekering

Voor een hondenverzekering wilt u natuurlijk niet teveel betalen. Er is een aantal factoren dat de prijs van een verzekering voor uw hond omhoog kan brengen. Zo spelen het ras en de leeftijd van het beestje mee. Het is ook mogelijk om een aanvullende hondenverzekering af te sluiten. Uw hond is dan voor meer medische kosten gedekt, maar het kost u meer geld. Om de goedkoopste hondenverzekering te vinden is het aan te raden u goed voor te laten lichten over de verschillende hondenverzekeringen. Bovendien is het maken van een overzicht voor een goede vergelijking van de verschillende verzekeringen voor uw hond aan te raden.

Hondenverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van hondenverzekeringen lijkt een grote klus, maar het valt in praktijk reuze mee. Het internet maakt het namelijk erg gemakkelijk om een gedegen vergelijking van de verschillende soorten hondenverzekeringen bij diverse instellingen te maken. Bovendien kunt u dit doen vanuit uw luie stoel, wanneer u zelf wilt. Als u hondenverzekeringen gaat vergelijken is er een aantal zaken waar u in het bijzonder op moet letten zoals de looptijd van de verzekering, de voorwaarden en natuurlijk de premie. Deze zaken moet u meenemen in de vergelijking van de hondenverzekeringen zodat u een goed overzicht krijgt. Op deze manier komt u tot de goedkoopste hondenverzekering. Via vergelijkingswebsites zoals huisdierenverzekeringafsluiten.nl kunt u gemakkelijk zelf vergelijken.

Geschikte hondenverzekering

Op de vraag hoe u een passende hondenverzekering kunt vinden is moeilijk een antwoord te geven. Wij raden u aan goed na te gaan hoe het is gesteld met de betrouwbaarheid van de instellingen die de hondenverzekeringen leveren. Dit kunt u doen door rond te vragen in eigen kring en door wat onderzoek op internet. Daarnaast is het belangrijk dat u nagaat welke wensen u hebt. Alleen dan vindt u een geschikte hondenverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *