Een warm welkom voor jouw nieuwe pup

Heb je besloten een pup in huis te nemen? Dan ben je verzekerd van een hoop gezelligheid en liefde. Echter is het van groot belang jezelf goed voor te bereiden op de komst van jouw trouwe viervoeter. Een pup heeft veel zorg en aandacht nodig. In dit artikel vertellen we je meer over de benodigdheden en waar rekening mee te houden om te zorgen voor een warm welkom voor jouw nieuwe pup.

Puppybenodigdheden

Allereerst is het belangrijk de benodigdheden aan te schaffen om jouw huis een thuis te laten zijn voor de pup. Zorg ervoor dat de pup een eigen plek heeft om zich terug te trekken. Puppy’s hebben tot wel 20 uur slaap per dag nodig. Dit is nodig om goed te kunnen groeien en prikkels te verwerken. Een eigen plek kan bijvoorbeeld in de vorm van een kwalitatieve puppy mand. Sommige pups vinden het erg lastig de benodigde rust te pakken. Ze worden afgeleid door de vele prikkels in en om het huis. In dit geval kan een bench de uitkomst bieden. Het is hierbij erg belangrijk goede benchtraining te doen, zodat het een veilige plek wordt voor de hond.

Naast een eigen plek heeft een pup uiteraard ook onder meer een voerbak, waterbak, speelgoed en een goede halsband en riem nodig. Een knuffel is ook altijd prettig voor een pup, zeker als deze ook nog even in het nest heeft gelegen. De knuffel heeft dan de geur van het nest, wat ervoor kan zorgen dat de pup sneller went aan de nieuwe omgeving. Lees je ook in voor wat betreft kauwbotten voor puppy’s, het is niet verstandig al direct een bot aan je hond te geven. Begin met gedroogde snacks, zodat je pup kan leren kluiven.

Je huis puppyproof maken

Puppy’s ontdekken met hun mond en weten nog niet precies wat wel en niet mag. Voorkom probleemgedrag door je huis voor de komst van de pup al ‘puppyproof’ te maken. Zorg dat waardevolle spullen hoog genoeg staan dat de pup er niet bij kan en denk er ook aan losliggende kabels weg te werken. Pas ook op voor giftige kamerplanten, zet deze tijdelijk in ruimtes waar de pup niet komt of zet ook deze hoger weg. En een handige tip: plaats veiligheidshekjes voor plekken waar de pup niet mag komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hek voor de trap of voor de (open) keuken.

Zorg voor voldoende tijd

Een pup vraagt, zeker de eerste maanden, veel energie en tijd. Houd hier rekening mee door bijvoorbeeld vrije dagen op te nemen of wanneer dit mogelijk is tijdelijk meer thuis te werken. Wanneer je in het begin veel tijd en aandacht aan je pup geeft, pluk je hier later de vruchten van. De eerste weken en maanden ben je erg druk met onder meer zindelijkheidstraining, socialisatie en eventueel benchtraining. En natuurlijk is het ook leuk je pup al wat basiscommando’s aan te leren.

Met de juiste benodigdheden, voorbereiding en tijd zorg jij voor een warm welkom voor jouw pup!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *